LOS ANGELES TICKETS

De grootste en meest tot de verbeelding sprekende stad van West Amerika: Los Angeles. Het is de thuisbasis van de Los Angeles Lakers. Een wedstrijd van de Lakers bezoeken? Tickets koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen!

LOS ANGELES LAKERS TICKETS BESTELLEN

We raden je aan om Los Angeles Lakers tickets vooraf te bestellen. Vaak kunnen wedstrijden uitverkocht zijn of zijn enkel nog de ‘slechtere’ plekken beschikbaar waardoor je minder goed van de wedstrijd kunt genieten.

OVER DE LOS ANGELES LAKERS

De Los Angeles Lakers zijn een Amerikaans professioneel basketbalteam uit Los Angeles. De Los Angeles Lakers hebben als thuisbasis, hoe kan het ook anders, Los Angeles. De Lakers spelen in de National Basketball Association (NBA), als lid van de Western Conference in de Pacific Division. 

De Lakers spelen hun thuiswedstrijden in Staples Center. De Lakers zijn historisch een van de meest succesvolle ploegen van de NBA. Ze hebben het hoogste aantal NBA-finaleplaatsen (31) en alleen de Boston Celtics wonnen de NBA-titel vaker (16 om 17). De Lakers strijden in de National Basketball Association (NBA), als lid van de Western Conference in de Pacific Division.

 De Lakers spelen hun thuiswedstrijden in Staples Center, een arena gedeeld met Los Angeles Clippers van de NBA, de Los Angeles Sparks van de Women’s National Basketball Association en de Los Angeles Kings of the National Hockey League.  De Lakers zijn één van de meest succesvolle teams in de geschiedenis van de NBA en hebben 16 NBA-kampioenschappen gewonnen. De Lakers hebben ook het record van de meeste opeenvolgende overwinningen in één seizoen, namelijk 33. Verder staat de club bekend om het grote aantal sterren dat voor de club speelde, waaronder Magic Johnson, Kobe Bryant, Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O’Neal en Wilt Chamberlain.

LOS ANGELES LAKERS STADION

Het Staples Center is een multifunctioneel sportcomplex in Los Angeles, Californië in het L.A. Live-gebied. Het is gevestigd naast het Los Angeles Convention Center in Downtown. Het Staples Center kostte $375 miljoen en werd gefinancierd door privaat geld. Het stadion werd genoemd naar Staples Inc., één van de sponsors die betaalde voor de naamrechten. Het Staples Center geeft ruimte aan 250 evenementen en 4 miljoen bezoekers per jaar.  Sinds de opening zijn hier verschillende belangrijke evenementen. 

PARKEREN LOS ANGELES LAKERS

De evenementen die georganiseerd worden in STAPLES Center trekken vaak grote menigten aan. Het is aan te bevelen om uw reis te plannen voordat u naar huis gaat en extra tijd te laten voor onverwachte vertragingen als gevolg van het verkeer en wegenaanleg, enz. Volg altijd verkeersveiligheidsmaatregelen wanneer u van en naar evenementen reist. Download de STAPLES Centre-APP voor parkeren/routebeschrijving.

HISTORIE LOS ANGELES LAKERS

De Lakers zijn ontstaan wanneer in 1947 Ben Berger en Morris Chalfen de Detroit Gems kochten van de National Basketball League, voor een bedrag van 15.000 US$. De Lakers werden kampioen in deze competitie in het seizoen 1948-49. De Minneapolis Lakers waren een van de dominerende ploegen in de eerste jaren van de NBA. Met Hall of Famers George Mikan, Vern Mikkelsen en Clyde Lovellette wonnen de Lakers vier kampioenschappen in vijf jaar (1950, 1952, 1953 en 1954).

Na hun verhuizing naar Los Angeles in 1960, bestond de ploeg uit Hall of Famers Elgin Baylor, Jerry West, Gail Goodrich en Wilt Chamberlain. Ondanks het vele talent in de ploeg, slaagden de Lakers er niet in om een kampioenschap te winnen en dit door toedoen van hun aartsrivalen, de Boston Celtics. Pas in 1972 slaagden ze erin om een kampioenschap te winnen onder leiding van trainer Bill Sharman. Het is ook tijdens dit seizoen dat ze hun record vestigden van de meeste opeenvolgende overwinningen (33).

Pas in 1979 konden ze, door de aankomst van Earvin “Magic” Johnson, nog eens een kampioenschap winnen door de Philadelphia 76ers te verslaan. Daarna domineerden de Lakers de jaren tachtig, waarin ze zeven keer de finale bereikten, waarvan er vier werden gewonnen. Zij waren ook de eerste ploeg na Boston (1969) om opeenvolgende kampioenstitels te behalen (1987 en 1988).

VIDEO IMPRESSIE NBA WEDSTRIJD BEZOEKEN