NEW YORK KNICKS TICKETS

De grootste en meest indrukwekkende stad van Amerika: New York. Dat is de thuisbasis van de New York Knicks. In het hartje van New York, in Manhattan, staat het Madison Square Garden. Het is één van de meest bekende evenement- en sporthallen ter wereld en de thuisbasis van de New York Knicks. Een wedstrijd Knicks wedstrijd bezoeken? New York Knicks tickets koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen!

NEW YORK KNICKS TICKETS BESTELLEN

Wil je tijdens je bezoek aan New York een wedstrijd van de New York Knicks bezoeken? Dan raden we aan om je New York Knicks tickets vooraf te bestellen. Vaak kunnen wedstrijden uitverkocht zijn of zijn enkel nog de ‘slechtere’ plekken beschikbaar waardoor je minder goed van de wedstrijd kunt genieten.

NEW YORK KNICKS STADION

De New York Knicks spelen in het Madison Square Garden. Het is de thuisbasis van zowel de Knicks als het ijshockeyteam de New York Rangers. Het stadion is ook wereldberoemd dankzij de grote artiesten die in het stadion hebben gestaan, zoals Armin van Buuren, Madonna en Frank Sinatra. Alleen al het stadion is het bezoeken van een wedstrijd van de New York Knicks de moeite waard!

PARKEREN NEW YORK KNICKS

In tegenstelling tot vele andere Amerikaanse steden, is het in New York onwaarschijnlijk dat je met de auto naar het stadion komt. Het openbaar vervoer in Manhattan is uitstekend; van de metro tot Uber, je zult snel op je plek van bestemming zijn. Het Madison Square Garden ligt centraal in Manhattan en is dus goed bereikbaar. 

Toch je auto parkeren? Rond het Madison Square Garden zijn diverse parkeerveldjes en parkeergarages te vinden. Verwacht hier echter niet veel van: kleine plekken, beperkte beschikbaarheid en stevige prijzen. Via Parkwhiz of  Vividseats kun je een parkeerplek reserveren.

HISTORIE NEW YORK KNICKS

De New York Knicks, ook wel New York Knickerbockers genoemd of afgekort als ‘The Knicks’, is één van de meest beroemde basketbalteams ter wereld. Het NBA team is in 1946 opgericht door Ned Irish, tevens één van de oprichters van de NBA.

Ondanks de grote naam die het team mag dragen, vallen de sportieve prestaties enigszins tegen. De club heeft 2 NBA-titels op zijn naam staan en die daten van het seizoen ’72 – ’73 en ’69 – ’70. Ter vergelijking: de club aan de andere kant van het land, de Los Angeles Lakers, heeft 16 titels binnengehaald.

Een naam die niet mag ontbreken in de historie van de New York Knicks is Phil Jackson (1945). Jackson is een voormalig NBA speler van de New York Knicks en heeft later, als coach, vele NBA-titels op zijn naam geschreven, bij de Chicago Bulls en Los Anageles Lakers. Sinds 2014 is Jackson de voorzitten van de Knicks.

Een leuk weetje: de kleur en van de club (oranje, wit en blauw) zijn gebaseerd op de kleuren van de Nederlandse Prinsenvlag. En de naam ‘Knickerbockers’ komt uit het boek The History of New York, waarin de (fictieve) Nederlandse acteur Diedrich Knickerbocker optrad.

VIDEO IMPRESSIE NBA WEDSTRIJD BEZOEKEN